-
16 aug 12
-
0 Hozzászólás
Olívaolaj táplálkozástudományi szempontból:
Érdemes sötétített üvegű vagy fémdobozos terméket vásárolni, otthon pedig száraz, hűvös helyen (de semmiképpen sem a hűtőben) tárolni. Felbontás után egy-két hónapon belül használjuk fel!
- esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz (F-vitaminokat): linolsav,linolénsav, arachidonsav
- optimális arányban tartalmazza a telített, egyszeresen telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat
- A-,D-,E vitamin valamint béta karotin antioxidáns tartalmú
- könnyen emészthető
- gyomorsavcsökkentő
- csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát
- csökkenti a koleszterinszintet
- vérnyomáscsökkentő, értágító hatású
- szabadgyök megkötő
- az olívaolaj annál jobb minőségű, minél alacsonyabb a savtartalma. Az extraszűz olívaolaj (maximum 1% savtartalmú) érett, makulátlan olívabogyókból készül.
Jó tudni: Az olívaolajok között jelentős minőségbeli eltérések vannak
A legjobb az extra szűz olívaolaj, mely válogatott bogyókból és leszedés után 24 órán belül feldolgoznak
Vigyázat!Az „olasz termék” felirat sok esetben nem az alapanyag származási helyére, hanem a csomagolás helyére utal.