cartes de visite

Olivaolaj

25_15106_150693_778db4d77a7547e413788ded19babc63_7c2728_301

Olívaolaj táplálkozástudományi szempontból:

Érdemes sötétített üvegű vagy fémdobozos terméket vásárolni, otthon pedig száraz, hűvös helyen (de semmiképpen sem a hűtőben) tárolni. Felbontás után egy-két hónapon belül használjuk fel!

  • esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz (F-vitaminokat): linolsav,linolénsav, arachidonsav
  • optimális arányban tartalmazza a telített, egyszeresen telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat
  • A-,D-,E vitamin valamint béta karotin antioxidáns tartalmú
  • könnyen emészthető
  • gyomorsavcsökkentő
  • csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát
  • csökkenti a koleszterinszintet
  • vérnyomáscsökkentő, értágító hatású
  • szabadgyök megkötő
  • az olívaolaj annál jobb minőségű, minél alacsonyabb a savtartalma. Az extraszűz olívaolaj (maximum 1% savtartalmú) érett, makulátlan olívabogyókból készül.

Jó tudni: Az olívaolajok között jelentős minőségbeli eltérések vannak

A legjobb az extra szűz olívaolaj, mely válogatott bogyókból és leszedés után 24 órán belül feldolgoznak

Vigyázat!Az „olasz termék” felirat sok esetben nem az alapanyag származási helyére, hanem a csomagolás helyére utal.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>