-
24 szept 12
-
0 Hozzászólás
A Szex és New York sorozat sztárja KimCatrall a Perricone-diétát követi, mely elsősorban a bőr fiatalítását tűzi ki célul.
A Perricone-diétában a hal és azok közül is főleg a lazac, amely központi szerepet kap.
Nem véletlenül, hisz tulajdonságai miatt a lazac (már írtam korábban erről) a világ 5 szuperélelmiszereinek egyike.
Lazac
A lazac tökéletes húshelyettesítő. Megfelelő fehérje és omega 3 zsírsav tartalmú. Több mint egy évtizede nem kérdéses, hogy az 5 szuper élelmiszer egyike. 2002 óta az Amerikai Szív Szövetség (AHA) állásfoglalása szerint hetente 2x ajánlatos halat enni, főleg lazacot. A vadlazacot helyezi előtérbe a tenyésztett lazaccal szemben. A konzerv lazacok többsége vadlazac.
Mutatom a receptet:
Tepsis lazac paprika-és padlizsánkrémmel
Hozzávalók:
2 db padlizsán (kb.250g/db)
6 ek olivaolaj
fekete bors
4 ág kakukkfű
3 ek frissen préselt citromlé
2 szál bazsalikom
2 db piros kaliforniai paprika
4 db bőrös lazacfilé (kb.180g/db)
2 tk koriandermag
metélőhagyma (szervírozáshoz)
Elkészítés:
1. Padlizsánokat félbevágjuk, belsejét bevagdossuk és tepsibe tesszük.
2. 2 ek olivaolajjal melocsoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd kakukkfűágakat helyezünk rá.
3. Előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük, miközben 15 perc elteltével mellé rakjuk a paprikákat is.
4. Kihülés után kikaparjuk a padlizsánok belsejét és összekeverjük 2 ek citromlével, sóval, borssal és hozzáadjuk az apróra darabolt bazsalikomot is.
5. Paprikákat meghámozzuk, kivesszük a magokat, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és 4 ek olivaolajjal összeturmixoljuk.
6. Lazacdarabokat a bőrös oldalukkal lefelé kiolajozott (vagy sütőpapíros) tepsibe rakjuk. Rászórunk sót, borsot és koriandermagokat.
7. A lazacokat előmelegített sütőben 200 fokon 12-15 percig süssük.
Végül a padlizsán-és paprikakrémet tányérra tesszük, majd ráhelyezzük a megsült bőr nélküli lazacot a tetejére. Metélőhagymával megszórjuk.
Kedves egészségetekre!