cartes de visite

Mi a különbség a Matcha és a zöld tea között?

zöld tea 1k

Mindkettő tealevelekből készül, de a Matcha nem teaízű, nem teafű hanem por.

A Matcha-t úgy készítik, hogy a tealeveleket szüret után gözölik vagy melegítik, ezáltal a levelekben lévő polifenol-oxidáz enzim lebomlik, így leáll a további erjedési folyamat (megmarad a szép zöld színe is). Eltávolítják a szár részeket és a leveleket liszt szerű porrá őrlik.

Ebből a porból zöld színű, enyhén kesernyés ízű tea készíthető.

Mivel jelen esetben nem csak a főzetet, hanem a leveleket is megisszuk.

A Japán teaszertartások alapja.

Kiváló minőségű japán tea például a „Gyokuro”.

Matcha tea készítése: kb.:70 fokos vízben feloldunk 1 teáskanál a Matcha port csészénként és habosra keverjük ( a japánok ezt a műveletet speciális bambusz keverővel csinálják).

Üzenet: A zöld teának rengeteg fajtája létezik. Alapvetően, Kínából, Japánból és Indiából származik.

Jó tudni: a Japán zöld tea inkább fűízű, a kínai kesernyés, míg az indiai friss aromájú.

Korábbi tanulmányok kimutatták a zöld tea polifenoljainak jótékony hatását: csökkentik a gyomor-, nyelőcső és a bőrrák kockázatát, csökkentik a koleszterinszintet és megelőzik a vérrögképződést.

Kolorádói Egyetem kutatói igazolták, hogy a Matchában 137x több egy igen erős antioxidáns, az EGCG (epigallokatekhin gallát) jelenléte a hagyományos kínai zöld teához képest.

Ez nagy valószínűséggel abból adódik, hogy a Matcha esetében nem csak a tea főzetét isszuk meg.

Jó tudni: a Match-át hozzáadják különböző ételekhez (pl.: sütemények), italokhoz hogy növeljék azok antioxidáns hatását.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>