-
16 aug 12
-
0 Hozzászólás
Fokhagyma táplálkozástudományi oldalról: A fokhagymagumó alliint (hatóanyaga) és alliináz nevű enzimet tartalmaz. A hagyma megvágásakor különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek megtalálhatók benne kéntartalmú peptid származékok ( több mint 70-féle kéntartalmú vegyület ), B- és C-vitamin és flavonoidok vírusölő, antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos herpeszvírussal szemben is hatásos lehet [...]
-
16 aug 12
-
0 Hozzászólás
A teljes értékű búza fogyasztásával kiválóan gondoskodhatunk szervezetünk fehérjékkel, zsírokkal (telítetlen zsírokkal), vitaminokkal, ásványi anyagokkal (kalcium, vas, foszfor, jód, magnézium, kálium stb.), enzimekkel való ellátásáról. – elnevezése: durum- vagy más nevén keményszemű, üveges, illetve makarónibúza (Triticum durum) – kedvező az aminosav- és a fehérje-összetétele és nagy a vitamintartalma – sem illatban, sem ízben nem kell szégyenkezniük a tojásos [...]