cartes de visite

Bőrfiatalító recept

sliced_salmon

A Szex és New York sorozat sztárja KimCatrall a Perricone-diétát követi, mely elsősorban a bőr fiatalítását tűzi ki célul. A Perricone-diétában a hal és azok közül is főleg a lazac, amely központi szerepet kap. Nem véletlenül, hisz tulajdonságai miatt a lazac (már írtam korábban erről) a világ 5 szuperélelmiszereinek egyike. Lazac A lazac tökéletes húshelyettesítő. Megfelelő fehérje és omega 3 [...]

Taurin az energiaitalokban

EnergyDrink

Taurin a legtöbb energiaitalban megtalálható, de mi is az?Biztonságos? A taurin egy kéntartalmú aminosav. Az idegrendszer optimális fejlődésében játszik szerepet, valamint segíti a vér víz és ásványianyag-tartalmának szabályozását. Antioxidáns hatást is tulajdonítanak neki. A taurin természetes formában előfordul a húsokban, halakban és az anyatejben is (az anyatejben a második leggyakoribb aminosav). Kis mennyiségben a szervezetünk is képes előállítani, ezért hiányállapota [...]

Társaság és bor alapok

wine3_lg

Kellemes társaság és bor, hétvégi kikapcsolódás és borozgatás, ajándékbor, bor a vacsorához stb. Mit érnek ezek a kapcsolatok, ha közben mit sem tudunk a borról. Itt van néhány igazság, amivel bárki előtt szakértővé válhatsz. 1. A fehérbor jéghidegen csak fröccsként jó. A könnyű fehérborok ideális hőmérséklete kilenc és tizenkét fok között van. Ha túl hideg, akkor eltűnik a gyümölcsíz minden [...]

Amit a vitaminokról tudni illik

VITAMINE-small

A vitaminok “egészségesek”. Létfontosságú tápanyagaink közé tartoznak. Pár mondat, amit jó ha tudunk a vitaminokról: – elégtelen vitaminbevitel kimerültséget, fáradtságot, koncentrálási zavarokat, fejfájás, gyomor-és bélpanaszokat okoz – kis mennyiségben elég magunkhoz venni őket, és így is az anyagcserénk szinte minden folyamatában részt vesz – néhány vitamint a szervezetünk is képes előállítani – vitaminszükségletünk megnő fizikai vagy szellemi megterheléskor,növésben lévő fiataloknál, [...]

Méz-méz-méz

healthy-breakfast-honey1

A különböző mézek eltérő színűek, illatúak és más a kristályosodási hajlamuk, így alkalmazásuk területe is eltérő. Néhány példa: Vegyes virágméz: Nem fajtaméz! Olcsóbb a fajtamézeknél de sütéshez, főzéshez kiváló. Persze természetes állapotában is ehető. Hársméz: Borostyánsárga és nehezen kristályosodik. Illata a hársra emlékeztet, íze enyhén kesernyés. Igazi gyógyeledel. Sütéshez, főzéshez nem a legmegfelelőbb, mert keserűbbé válik. Akácméz: Világos és zöldessárga. [...]