-
24 szept 12
-
0 Hozzászólás
1. A tengeri sónak létezik finomított és finomítatlan változata is. Az utóbbi a klóron és a nátriumon kívül tartalmaz (kis mennyiségben, de tökéletes egyensúlyban) magnéziumot, ként, káliumot, kalciumot, szenet, brómot, stronciumot, bórt, szilíciumot, fluort, rubídiumot, lítiumot, cinket, foszfort, jódot, arzént, rezet, céziumot, ezüstöt és aranyat is. 2. A tengeri sók egyik legdrágább fajtája az opálfehér „Fleur de sel” melyet kézzel [...]
-
21 szept 12
-
0 Hozzászólás
A leggyakoribb panaszok egyike a fejfájás. Sajnos, vannak, akiknél egyes ételek fokozzák a fájás erősségét, mint a vörösbor, csokoládé és a sajt. Elsősorban a migrénes rohamokat hozták összefüggésbe az aminokkal, amik természetes élelmiszeralkotók. Nitrogén tartalmúak és növényekben, állatokban egyaránt előfordulnak, miközben hozzájárulnak az élelmiszerek jellegzetes ízének, aromájának kialakításához. Az aminok közül a tiramint, feniletilamin és a hisztamint tartják a kellemetlen [...]
-
21 szept 12
-
0 Hozzászólás
Bizonyára hallottátok már az üres kalória kifejezést, de vajon a jelentését is ismeritek? Üres kalória = magas kalóriatartalom alacsony tápértékkel A legismertebb üres kalóriatartalmú ételek: – sült krumpli, chips és egyéb bő zsírban sült társaik Magas zsírtartalmúak és kevés mikrotápanyagot tartalmaznak. Ha a gyorséttermi hálózatokra gondolunk, akkor azoknak a termékeinek nagy része az egészségtelen transzzsírsavakban is gazdagok. – cukorkák és [...]
-
21 szept 12
-
0 Hozzászólás
A gyümölcsecettel ízesítheted a sültcsirkét, sertéshúst, hozzáadhatod zöld salátákhoz, gyümölcs salátákhoz. Rengeteg szezonális gyümölcsből elkészíthető csak ügyelni kell az ecet és a gyümölcs (1:1) arányára. Kipróbálhatod cseresznyével, eperrel, barackkal is. A gyümölcsecettel ízesítheted a sültcsirkét, sertéshúst, hozzáadhatod zöld salátákhoz, gyümölcs salátákhoz. Rengeteg szezonális gyümölcsből elkészíthető csak ügyelni kell az ecet és a gyümölcs (1:1) arányára. Kipróbálhatod cseresznyével, eperrel, barackkal is. [...]
-
21 szept 12
-
0 Hozzászólás
Mi lenne, ha salátaleveleket vagy egész répát fagyasztanánk le? A mélyhűtőből kivett salátalevelek felengedés után olyanok lesznek mint a felmosórongy. A sárgarépa meg hajlékony, rugalmas. Mi ennek az oka? Fagyasztás során a vízből nagy jégkristályok keletkeznek, amelyek roncsolják az élelmianyagok sejtjeinek a falát. Mi történne, ha folyékony nitrogénnel fagyasztanánk? A folyékony nitrogén közel mínusz 200 fokos, így például a zöldségek [...]