cartes de visite

Szobamérleg – barát vagy ellenség?

withings-ws-30-internet-bathroom-scales-0

Mikor álljunk a mérlegre? Milyen gyakran mérjük a testtömegünket? Közülünk sokan küzdünk az ideális testsúly elérésére és annak megtartására és nem mindig esztétikai okok miatt. Számtalanszor hangzik el felénk a “le kellene fogyni egy kicsit” felszólítás orvostól, barátoktól stb. A lényeg, hogy jót akarnak, hisz a testtömegleadással megelőzhető a cukorbetegség, vagy ha már kialakult akkor csökkenthető a nagy vércukorszint ingadozás [...]

Miben jobb a gesztenye?

1257147471gesztenye_600

Mi miatt emelkedik ki a gesztenye a dió és a mandula közül? Olajos mag (100g) Dió Mandula Szelídgesztenye Energia (kcal) 663 577 192 A-vitamin (mg) 8 20 4 D-vitamin (mg) – - – E-vitamin (mg) 6 26 1 B1-vitamin (mg) 0,3 0,2 0,2 B2-vitamin (mg) 0,1 0,6 0,2 Niacin (mg) 1 4 0,8 B6-vitamin (mg) 0,8 0,1 0,3 C-vitamin (mg) [...]

A dió- és mogyorófélék legjei

mixed-nuts

A dió- és mogyorófélék kétségtelenül tápanyag „erőművek”. A növényi fehérjék egyik legjobb forrásai. Gazdagok rostokban, fitonutriensekben, antioxidánsokban, mint az E-vitamin és a szelén. Az omega 3 zsírsavtartalmuk is jelentős. Számos kutatás rávilágított már, hogy csökkentik a szívbetegségek megjelenésének kockázatát. Ezek ellenére mégsem egyeznek meg a tápértékeik. Vannak közöttük egyes tulajdonságokban kiemelkedőek. Legmagasabb zsír- és energiatartalmú: (a feltűntetett értékek mindenhol kb. [...]

Kóla és a jégkrém összetevői

meh.ro10024

Kóla és a jégkrém azon összetevői, amelyekről ritkán esik szó. Milyen ízű a kóla? Van, aki kiérez belőle egy-két összetevőt?Mitől olyan krémes a jégkrém? Miből áll a kóla? Biztosan mindannyian rávágjuk, hogy vízből és cukorból az biztos. Igen, ez vitathatatlan. De mi van a többi alkotórésszel. Valószínűleg nem árulok el újdonságot, ha azt mondom ez hétpecsétes titok. Ennek ellenére pár [...]

Krumplis jótanácsok!

Potatoes

Sok háziasszonynak van sok jó tippje erre-arra még a krumplival kapcsolatban is. 1. Csak teljesen érett krumplit fogyasszunk, mert a zöldre színeződött héja és a csírája mérgező alkaloidot, solanint tartalmaz. 2. Fénytől védve tároljuk a krumplit, hogy ne alakuljon ki a solanint tartalmazó elszíneződés. 3. Ideális hőmérséklet a burgonya tároláshoz: 2-4 fok között. Így a vitaminveszteség is minimális. 4. Enyhén [...]